Weekly Business Quiz # 317

Q 1. Who has taken over as the CEO of Niti Aayog from Sindhushree Khullar ?

Ans. Amitabh Kant

Q2. Which Indian co has the largest number of followers in Facebook as well as LinkedIn making it No 1 in terms of its social media appeal ?

Ans. Nestle India

Q3. After BRIC, the next set of frontier emerging markets have the acronym CIVETS . Which six countries make up the CIVETS ?

Ans. Colombia, Indonesia, Vietnam, Egypt, Turkey and South Africa

Q4. Which US electronics retail chain has been turned around by a largely female team of Shari, Sharon and Mary Lou ?

Ans. Best Buy

Q5. With which auto co/ group would you associate the upmarket retail chain Good Earth, whose flagship store is in Khan Market, Delhi ?

Ans. Eicher

Q6. Name this industrialist and dog lover who has invested in the online pet supplies chain Dogspot.in

Ans. Ratan Tata

Q7. The terrorists killed in Pathankot had EPCOT branded shoes, batteries etc establishing their Pakistani link. Expand EPCOT.

Ans. Eastern Pakistan Chrome Tannery

Q8. On her birthday a Deepika Padukone question. Name the brand for which Deepika appeared first as a model.

deepika

Ans. PC Chandra Jewellers, a Kolkata based jewellery chain

Q9. This chain started its first store in 1984 in a 900 sq ft outlet in Los Angeles. How do we know this leading athleisure brand/chain today ?

screen-shot-2014-09-25-at-7-56-05-pm

Ans. Forever 21

Q 10. Which search engine acquired by Microsoft has become the core of Microsoft Bing ?

Ans. Powerset

Q 11. Which taxi hailing company in US funded the likes of Richard Branson has decided to close down ?

Ans. Sidecar

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Wishing all the India Business Quiz visitors a Happy New Year. In 2015, for the first time the number of hits crossed 400,000. Thanks.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s