Weekly Business Quiz # 316

Q 1. Which company completed successfully India’s largest delisting ever ?

Ans. Essar Oil

Q2. Why are the traders of Khan Market in New Delhi angry with film star Salman Khan ?

Ans. Salman has launched a e-commerce site called Khanmarketonline.com which the shopkeepers of Khan Market, New Delhi think will eat into their business.

Q3. Identify this logo. Also name the company this brand/division is part of.

BP

Ans. British paints, a SBU of Berger Paints is correct. British Paints became Berger and then British Paints became part of Berger itself.

Q4. With which foreign credit rating agency has the Indian agency CARE gone for a strategic alliance ?

Ans. Japan Credit Rating Agency

Q5. Which Indian company has launched a contact less payment system called mobomoney ?

Mobo Money

Ans. Tech Mahindra

Q6. This legendary fund manager was the top mutual fund manager for 13 years in a row. He is quoted perhaps next only to Buffett on investing. Identify him.

Lynch

Ans. Peter Lynch

Q7. Identify this ecommerce co from its logo. It wants to be the Wal-Mart of e-commerce. It is one of the largest advertisers on Facebook.

Wish

Ans. Wish

Q8. In which business is Pepboys in?

Peter Lynch

Ans. Auto services and spares is correct

Q9.Identify the model, a Bollywood star of her times.

Durga

Ans.  Durga Khote

Q 10. With which online retailer would you associate the hashtag ‪#‎Kyapehnu‬ ?

Ans. Amazon.in

 

India Business Quiz wishes all the readers a very happy and prosperous 2016.. Happy Quizzing..

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s