Weekly Business Quiz # 303

Q 1. Why is the Volkswagen CEO under a lot of stress and is likely to be dismissed ?

Ans. A fraud  about emissions data on diesel vehicles submitted to US Environment Protection Agency has come to light.

Q 2. Jagmohan Dalmiya was a businessman before he turned Indian cricket into a business. In what business was he in ?

Ans. Construction

Q3. How many engg college seats does the regulator AICTE propose to cut in India ?

Ans. 6,00,000

Q 4. Which media co has launched Gadget 360 an e-commerce site for gadgets ?

Ans. NDTV

Q5. HP has announced a large layoff of about 30,000 persons as it splits into 2 cos. What is the largest ever layoff in US as per Fortune mag ?

Ans. IBM

Q6. Which watch is the most preferred model of terrorists ? This model is banned in Guantanamo bay because of this.

Ans. Casio F-91 W

Q7. Which car co is recalling 2.24 lakh cars, making it the largest recall ever in India ?

Ans. Honda

Q8. Which country had issued currency notes with Ganesha statue printed on it ?

rupiah q

Ans. Indonesia

Q9. Which company has acquired Firefox bikes in an all-cash deal ?

Ans. Hero Cycles

Q 10. Janet Yellen the US Fed Chief is a economist herself. Her husband is a Nobel prize winning economist. Name him.

Ans. George Akerlof

Q 11. In Madhur Bhandarkar’s movie Calendar Girls who is playing the role of Vijay Mallya ?

Ans. Suhel Seth

Q 12. As per a recent expose by Gurumurthy who is the real owner of Vasan Eye Care , a popular chain of eye clinics in South India ?

Ans. P.Chidambaram

Q 13. How many licences have been given by RBI to open small finance banks ?

Ans. Ten

Q 14. As per a recent order which postage stamps will be removed from circulation by department of posts ?

Ans. Indira Gandhi and Rajiv Gandhi

Q 15. In which country is Didi Kuaidi a big competitor to Uber, the taxi service ?

Ans. China

Q 16. Peter Drucker had prescribed a ceiling on the ratio of CEO : lowest paid employee salary for morale and productivity what was ratio ?

Ans. 25 : 1

Q 17. Maruti Suzuki will be launching a premium hatchback soon to be marketed thru Nexa. What will it be called  ( Clue : an old name is being brought back ) ?

Ans. Baleno

Q 18. What has the Egyptian TV tycoon Nawisir proposed to the Greek govt to solve the refugee crisis ?

Ans. He Wants to purchase two islands in Greece to house the refugees

Q 19. Who is endorsing the newly launched Mahindra TUV 300 ?

Ans. Prabhaas of Baahubali fame

Q 20. Instagram crossed 400 million active users recently. Who owns Instagram ?

Ans. Facebook

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s