Weekly Business Quiz # 302

Q 1. As per the Govt of India proposal what is the proposed duration of the maternity leave that will be approved soon ?

Ans. 8 months from the current 3 months. 1 month before delivery and 7 months after.

Q2. Which Indian group has launched an ecommerce site M2All dot com for selling its product and services ?

Ans. Mahindra and Mahindra

Q3. Identify this widow of a iconic business leader, who is now working towards reforming the high school system in the US .

Laurene

Ans. Laurene Powell

Q4. Why has Air India relegated 130 of its cabin crew to ground duty ?

Air India

Ans. Overweight

Q5. What is the official name for the color given to the iPhone 6s shown here ?

RoseGold

Ans. Rose Gold

Q6. Who owns the private railway track in Murtazapur , Maharashtra popularly called Shakuntala railways locally ?

Ans. Killick Nixon and Co.

Q7. Identify the advertiser

Amul

Ans. Amul Milk

Q8. Which group has acquired the tyre division of Kesoram Industries ?

Ans. JK Group

Q9. Govt has announced new schemes for gold monetisation and gold bonds to reduce Indian appetite. What is total holding of gold with Indians ?

Ans. 22,000 Tonnes

Q 10. Which financial magazine/portal has won a case against National Stock Exchange and won damages of Rs 50 lakh ?

Ans. Moneylife ( Sucheta Dalal and Debashis Basu)

What is 3D Touch which Apple has introduced in its new products launched recently ?

Ans. When touched lightly it opens the program. When pressed hard it opens the subfiles of the program.

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s