Weekly Business Quiz # 304

Q 1. PM Modi has launched BHARAT Fund during his speech at San Jose, USA. Besides India, what does it stand for ?

Ans. Better Health, Agriculture, Renewable and Technologies (BHARAT)

Q 2. What did Modi write in which language at The Facebook Wall during his visit to the Facebook HQ ?

Ans. He wrote satyameva jayate, vandemataram and ahimsa paramo dharma. in Gujarati

Q 3. Which US Presidential hopeful owns the website fromsecretarytoCEO dot com ?

Ans. Carly Fiorina

Q 4. Which is the first country to ban sale of new Euro 5 diesel cars ?

Ans. Switzerland

Q5. Which two families control 30 % each at the beleaguered Volkswagen AG?

Ans. Porsche and Piech families

Q6. Jet airways is offering a discount for travel on one day of the week. Which day ?

Ans. Tuesday

Q7. What is the difference between a shell company and a shelf company in the context of money laundering ?

Ans. Shell company is a non-trading company used as a vehicle for various financial manoeuvres or kept dormant for future use in some other capacity. Shelf company is a company that has already been legally formed, but is not active and can be bought by people who want to start a business quickly. Basic difference is for own use and for other’s use

Q8. With whom is PM Modi shaking hands in this picture ?

Elon

Ans. Elon Musk of Tesla Motors

  • G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s