Weekly Business Quiz # 286

Q1. In which category would you include the brands Soylent, Schmilk , Schmolyent etc ?

Ans. Protein powders that can be mixed with water to make a drink.

Q2. Renault launched a compact SUV / hatchback recently. What is the model called ?

Ans. Kwid

Q3.Tadashi Tanai founded it at Hiroshima , Japan in the mid 1980s as a unisex clothing company. Novak Djokovic endorses it. Name the brand.

Ans. Uniqlo

Q4.Who owns the sub brand “Wiki “that sells cool bags of various shapes and colours ?

Ans. Wildcraft

Q5. To which country does Big Cola a brand which has 8% market share in Maharashtra originally from ?

Ans. Peru

Q6. For 7 years in a row Mukesh Ambani’s salary has been stagnant. What is the amount ?

Ans. Rs 15 crore only

Q7. Why is Nestle withdrawing Maggi packets from across the country ?

Ans. Higher than prescribed presence of MSG and Lead in the noodles

Q8. Identify the advertiser featuring Waheeda Rahman

waheeda

Ans. Cadbury Dairy Milk

Q9. Identify this businessman. Why is he in the news ?

muru

Ans. A. Vellayyan, Chairman of Murugappa Group..Charged by SEBI for insider trading

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s