Weekly Business Quiz # 280

Q 1. Which recent ecommerce deal is being talked about as ‘It was simply Kunal calling Kunal.’ ?
Ans.Snapdeal acquiring Freecharge..Kunal Bahl and Kunal Shah

Q 2. Name the new regional airline started by Decor Aviation that began commercial operations on April 12
Ans. Air Pegasus

Q3. What new control measure by the FM in this year’s budget has angered the jewellers in India ?
Ans. PAN Card for jewellery purchases above Rs 1 lakh

Q4. With whom has Flipkart tied up in Mumbai to speed up parcel delivery ?
Ans. Dabbawalas

Q5. What is common to the following cos. Future Retail, Gujarat NRE Coke, Jain Irrigation and Tata Motors ? ( Clue : Finance question)

Ans. Shares with DVRs

Q6. Why are some Kings XI Punjab players embarrassed about their new jersey this IPL season ?

Ans. Manforce condoms

Q7.Rheson is a private label from Shopper’s Stop. How does it get its name ?

rheson

Ans. Rhea and Sonam Kapoor are the designers

Q8.Why is this Bombay Dyeing Model of the ’70s in the news ? Name him.

bose

Ans. He is the grand nephew of Subhas Chandra Bose. Currently speaking on the Nehru snooping Bose controvery. Ardhendu Bose

Q9.Why was the shawl worn by PM Modi during his France visit in the news ?

Modi

Ans. Sagarika Ghose tweeted that this was a Louis Vuitton shawl. LV denied it.

Q 10. Why is this company in the news ?

Lynda

Ans. LinkedIn has acquired Lynda.com for 1.5 Bn $ recently

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s