Weekly Business Quiz # 260

Q 1. What innovative distribution is being used by Britannia to launch its premium cookies Good Day Chunkies, Rs 50 for 6 cookies ?

Ans. e- Launch in Amazon

Q 2. What is common to the E-commerce firms Snapdeal, Bluestone and Urban ladder ?

Ans. Investment by Ratan Tata

Q3. Which grocery retail chain now sold to Future Group was the first Indian store to have a Point of Sale terminal in India ?

Ans. Nilgiris

Q 4. Which two pizza chains will merge to form India’s third largest pizza chain after Domino’s and Pizza Hut ?

Ans. Papa John’s is acquiring Pizza Corner

Q5. Which new history and mythology channel has started with the tagline ‘Kahaniyan Hindustan Ki ‘ ?

Ans. EPIC

Q6. How did the electrical appliances company Havells get its name ?

Ans. From the original founder’s name Haveli Ram

Q7. Identify the logo.

ruby

Ans. Ruby on Rails- a programming language

Q8. She is the first woman MD of LIC. Name her.

usha-sangwan-executive-director-lic

Ans. Usha Sangwan

Q 9. What does the Google Bus do in Bangladesh ?

Google Bus

Ans. Educating students about Internet

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s