Weekly Business Quiz # 259

Q1. Who is China’s largest carmaker ?

Ans. SAIC

Q2. What is ‘surge-pricing’ , often used by airlines and taxi companies ?

Ans. Charging higher during peak demand periods

Q3. Which is the No. 1 area of spending CSR by Indian companies ?

Ans. education

Q4. Why are NASSCOM and 11 BPO firms running a camapign by visting colleges ?

Ans. BPO jobs are unpopular as call center jobs..NASSCOM wants to make students aware of different job opportunities in BPOs

Q5. The railway minister Suresh Prabhu has announced an incentive to the project team for timely completion of projects. What is the incentive ?

Ans. 2 % of the project cost

Q6. According to a recent GfK brand perception study on nations what are the top 3 country brands ?

Ans. 1. Germany 2. USA 3. UK

Q7. Amazon is launching an enterprise level database to compete with the likes of Oracle. What is its name ?

Ans. Aurora

Q8. A condom brand has joined the Swachch Bharat mission by giving disposal pouches. It advertises as ” Just Sex. No Mess”. Name the brand.

Ans. Skore

Q9. Why has Alibaba copyrighted the “Double 11” keyword ?

Ans. Singles Day in China is a very important day in the shopping calendar

– Compiled by G.Mohan
The Weekly Business Quiz completed 5 years this week. Thanks to all the regular visitors, subscribers and quiz enthusiasts who have kept this going.
Advertisements

2 thoughts on “Weekly Business Quiz # 259”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s