Weekly Business Quiz # 261

Q 1. Which foreign multiplex chain has acquired Essel group’c chain Fun cinemas ?

Ans. Cinepolis

Q 2. Which global co has simple tag line “The Chemical Company” ?

Ans. BASF

Q 3. Which state’s supreme court sets the tone of American corporate law, as many cos. are registered in that state ?

Ans. Delaware

Q 4. On which river is the world’s highest railway bridge being built in India ?

Ans. Chenab

Q5. Which international tyre major has invented a puncture proof, airless tyre called TWEEL, a combo of tyre + wheel ?

Ans. Michelin

Q 6. Donald Stookey, a glass chemist, had an accidental discovery that became a commercial success. He left a piece of Fotoform glass in too hot a furnace. He found it had turned milky and bounced off the floor. The glass had so intensely crystallised that it dropped with a clang like steel. This product became so popular that by the 1980s, every household in America had six pieces of it. Name the company and the product.

Ans. Corning and Corningware

Q 6. Honda has launched a high-end bike in India. Name the model and its price approx.

Honda

Ans. Goldwing Rs 28.5 lakh approx.

Q7. With which NGO is Turtle running a campaign asking customers to drop their clothes ?

Turtle

Ans. Goonj

Q8. In which business is this company and why it is in news ?

Masuri

Ans. Aussie cricketer Phil Hughes’s death..Masuri is the name of the helmet mfr.

Q 9. The company was founded by Nick Woodman in 2002. Woodman started the company following a 2002 surf trip to Australia in which he was hoping to capture quality action photos of his surfing but could not because amateur photographers could not get close enough or obtain quality equipment at accessible prices.His desire for a camera system that could capture the professional angles inspired the _________ name.

Fill in the blank.

Ans. GoPro

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 261”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s