Weekly Business Quiz # 258

Q 1. According to the.recently released numbers which is the most profitable IPL franchise ?

Ans. Jaipur IPL Pvt Ltd owners of Rajasthan Royals

Q2. This co is a big advertiser on TV for its brands. For the 1st time it will run a TV campaign for its corporate brand in 5 countries. Name it

Ans. Unilever

Q3. Jet Airways surprisingly reported a profit because of an exceptional item, a one time sale of its Jet Privilege program. At what value ?

Ans. Rs 305 crore

Q4. YS Chowdary is likely to be inducted in Modi’s cabinet as a TDP nominee. Which business group was founded by him ?

Ans. Sujana

Q5. Name the famous economist fathers of Nandana and Diksha whose movies released recently.

Ans. Amartya Sen and Kaushik Basu respectively

Q6. According to Mark Zuckerberg, why does he wear the same Grey T-shirt almost every day ?

mark

Ans. He has multiple same shirts. Zuckerberg said that even making small decisions, such as what to wear each day, or what to have for breakfast, are taxing on the mind and he would rather not waste energy on such trivialities.

Q7. When he was the GE supremo, Jack Welch identified his talent pipeline by individually meeting with potential successors and asking them – if we were in a plane and crashed, who do you think should lead the company?

What is this kind of a succession plan called ?

Ans. Drop-dead succession plan

Q8. Identify this media woman…who has a very powerful surname.

arianna

Ans. Arianna Huffington of Huffington Post

Q9. Identify this logo. Give the complete name of the company.

jio

Ans. Reliance Jio Infocomm Ltd.

Q 10. Identify this building that has come up outside Mumbai.

aditya birla

Ans. Aditya Birla Science and Technology Centre

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s