Weekly Business Quiz # 257

Q 1. In which state is NHPC setting up a 3000 MW Hydel plant, India’s largest ?

Ans. Dibang Project in Arunachal Pradesh

Q 2. Which international business publication is up for sale and Mukesh Ambani is believed to be one of the bidders ?

Ans. Financial Times

Q 3. In 1970s, Parle had Gluco biscuits, Britannia was selling a competing brand promoted as a biscuit for growing children. Name it.Clue:pharma

Ans. Britannia Glaxo biscuits that later became Milk Bikis

Q 4. In 1975, which brand was positioned as the ‘Fifth Source of Energy” ? This ad was created in Kolkata and taken international.

Ans. Exide batteries

Q 5. Satyajit Ray used to work in the 1940s at DJ Keymar an ad agency in Calcutta. How do we know the agency today ?

Ans. Ogilvy and Mather or O & M

Q 6. Xiaomi was ranked #3 in terms of smart phone sales in Q3 2014. But this position has been short lived. Who is the new #3 ? How ?

Ans. Lenovo by virtue of acquiring Moto

Q 7.”GREAT NEWS – The WHOPPER IS COMING SOON TO INDIA!”
Name the chain that made this announcement.

Ans. Burger King

Q8. Which company from India is the global reseller of the dot ooo suffix pronounced dot triple O for domain names expected to become popular for mobile sites ?

Ans. Infibeam

Q 9. An online customer of E-Commerce website X ordered a product Y. Instead of Y he was sent Z. The manufacturer of Z wrote this letter to the customer and gifted him Y as a goodwill gesture.

The pictures you posted online show that our brand was used in this incident. Z is one of our iconic brands with some great consumer franchise. We felt bad about it, not to mention what you went through. Here is a small gesture from our side to cheer you up.”
This is indeed one of the sweetest gestures by an Indian company.

Identify X,Y and Z.

Ans. X- Snapdeal Y- Samsung Duos, Z- Vim dishwash bar

Q 10. Identify the CEO and the company.

rakesh sarna

Ans. Rakesh Sarna of Indian Hotels (Taj Group)

Q 11. Identify the model. This appeared in hoardings in Nagpur, where he modelled for Ambika Men’s store a garment retailer.

devendra

Ans. Devendra Fadnavis , Maharashtra CM

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s