Weekly Business Quiz # 251

Q.1. In E-Commerce, what are ‘programmatic’ advertisements ?

Ans. Showing pop-up ads to window shoppers on E-Commerce sites based on what they browsed a few milliseconds earlier

Q 2. Google is doing a ‘Roadblock” on Zee channels with Android One. In advertising jargon, what is a roadblock ?

Ans. When all the spots are booked by one advertiser and no other advertiser advertises

Q3. Which is the first Indian facewash brand to be available in a sachet ?

Ans. Everyuth by Zydus Cadila

Q4. In Indian media, what is BARC ?

Ans. Broadcast Audience Research Council

Q5. What is the name of the white label ATM network launched by Tatas ?

Ans. IndiCash

Q6. Which company has launched a universal keyboard that works on iOS, Android and Windows ?

Ans. Microsoft

Q7. What is the new designation for Larry Ellison at ORACLE ?

Ans. Chairman and Chief Technology Officer

Q8. What is the stock symbol of Alibaba in NYSE after its recent
blockbuster IPO and listing ?

Ans. BABA

Q9.Which Indian company announced that the number of women employees on their rolls crossed 1 lakh ?

Ans. TCS

Q10. What is a ‘cartogram’ ?

Ans. It is a map with statistical info shown diagrammatically.

Q11. Yahoo has acquired a Bangalore startup BookPad founded by 3 IIT Guwahati alumni. What is their key product and what it can do ?

Ans. Docupad is a docuviewer that helps viewing and editing word, excel, documents in a smartphone.

Q12. Chennai Super Kings is being de merged from which company ?

Ans. India Cements Ltd

Q13. In what capacity has Adil Zainulbhai joined the Modi team to realise the ‘Make in India’ dream ?

Ans. Chairman of Quality Council of India

Q 14. This is the logo of the advertising agency for Flipkart. Name it.

Happy

Ans. Happy Creative Services Ltd.

Q 15. She is the force behind Sakti3 a US startup making breakthroughs in battery technology. Name her.

anna

Ans. Anna Marie Sastry

Q16. These are some of the smartest and richest entrepreneurs in Silicon Valley. Collectively, what are they called ?

paypal

Ans. The Paypal mafia. These were all the people who founded Paypal before selling it to eBay.

Q17. This is the corporate HQ of a company at Kochi which does not use bore water or public water, thanks to rain water harvesting. Name the company.

v guard

Ans. V Guard Industries Ltd.

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s