Weekly Business Quiz # 249

Q 1. Identify this serial entrepreneur, consummate deal maker who has been declared bankrupt by the Seychelles Supreme Court.

siva

Ans. C.Sivasankaran

Q 2. Which company has acquired the appliances business of GE ?

Ans. Electrolux

Q 3. Which Indian businessman has launched a TV show in his own name to guide entrepreneurs in a channel owned by him ?

Ans. Subhash Chandra of Zee TV

Q 4. Identify the persons in this picture.

dhirubhai

Ans. Dhirubhai Ambani, Anil, Mukesh and Kokilaben Ambani

Q5. What is the Rashtriya Gokul mission ?

Ans. Govt programme to protect indigenous breeds of cow

Q6. Among the app developers this product is creating a lot of buzz. Identify this logo.

docker

Ans. Docker App.

Q7. In response to which mascot did Sylvester DaCunha create the Amul girl 40 years ago ?

Ans. Polson dairy girl

Q8. This former Mayor of New York gets back to the top job once again to the company he founded and even now owns 88%. Name him and his eponymous company.

bloomberg

Ans. Michael Bloomberg of Bloomberg LLP

Q9. Name the Company and its CEO in picture.

atul

Ans. Neeraj Chandra of Atul auto

Q 10.What is the new model from Maruti Suzuki that has Ranveer Singh as its brand ambassador ?

Ans. Ciaz

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

  •  
  •  
  •  
  •  
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s