Weekly Business Quiz # 248

Q 1. Which brand haa replaced Coca Cola as the best global brand as per Interbrand ?

Ans. Apple

Q.2.Name the brand has supported General Patton,Babe Ruth and Buzz Aldrin because it believes in “Supporting Greatness”

Ans. Jockey

Q3. What is the name of the mobile job marketplace for blue collared workers and entry level job seekers by Tech Mahindra ?

Ans. Saral Rozgar

Q4. Govt of India has announced that new domain names can be registered in Devanagari script in 8 languages. This would be under what suffix ?

Ans. .bharat

Q5. Who has acquired Tim Hortons Canada’s largest fast casual restaurant chain recently ?

Ans. Burger King

Q6. Lipton logo also underwent a subtle change recently. The new logo colors and style are painfully close to another global brand. Name it.

Lipton

Ans. Lays

Q7. Oxford dictionaries had a logo change recently. It seems quite close to another logo, shown on the right. The other logo belongs to whom ?

Oxford

Ans. Beats by Dr.Dre

Q8. We have seen professional managers turning into entrepreneurs, the reverse is seen rarely. This businessman started as an entrepreneur and created a JV in India with a global giant. Come October 1 2014, he will be the CEO of the global company. Name this manager and the company.

Ramesh T

Ans. Ramesh Tainwala, CEO of Samsonite Worldwide

Q9. This is Swami Pranavananda , he is also the CEO of a textile company in Chennai. What is his real French name ?

Christian

Ans. Christian Fabre

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s