Weekly Business Quiz # 247

Q1. How are the Bajaj Group and Aditya Birla Group related by marriage ?

Ans. Kushagra Bajaj, son of Shishir Bajaj of Bajaj Hindustan is married to Vasavadatta , sister of KM Birla

Q2. With which business group would you associate Jatin Mehta who has the dubious distinction of being the second biggest bank defaulter ?

Ans. Winsome Group

Q3. What is common to Boeing, Campbell Soup, General Motors, Kellogg, Proctor and Gamble, Deere, IBM and Whirlpool ?

Ans. Companies that were in the original Fortune 500 in 1955 and remain in the 2014 list too

Q4. In which product category does the E-Commerce co. Pretty Secrets operate ?

Ans. Lingerie

Q5. Who has acquired the controlling stake in the e-learning and HR software company SumTotal Systems ?

Ans. Skillsoft

Q6. Which site is the world’s second biggest professional social network after LinkedIn that is popular in France and China ?

Ans Viadeo

Q7. With which Indian company has the American apparel retailer GAP tied up to launch stores in India ?

Ans. Arvind

Q8. Why there will be significant changes in the advertisements for fairness cosmetics like Fair & Lovely here onwards ?

Ans. Advertisement standards council of India says people with dark skin should not be shown unsuccessful in any aspect of life, specially in relation to being attractive to the opposite sex, matrimony, job placement, promotions and other aspects.

Q9. Name this CEO who runs a large IT co carrying his name prides himself by saying he runs ‘ the world’s largest startup’.

Ans. Michael Dell

Q10. In what business is a ‘ Katiyabaaz’ in ?

Ans. One who steals electric power from electric poles, a phrase used in Kanpur

Q11. As per new guidelines issued by Ministry of Urban Development, what major change in streetlights will be made in the next 3 years ?

Ans. LED lights

Q 12. This Wharton School Alumnus has made a name for himself in a completely different field. Identify him.

Tarun Tahiliani

Ans. Tarun Tahiliani

Q 13. What is special about this fork which is called Hapifork ?

Hapifork

Ans.  It has sensors that helps monitor eating habits. It also warns.

Q 14. Identify this Economist who is expected to be appointed as the Chief Economic Adviser to Prime Minister Modi.

Arvind subramanian

Ans. Arvind Subramanian

Q 15. Where is the Lego House, which is modelled on the Lego bricks coming up ?

Lego

Ans. Billund, Denmark

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s