Weekly Business Quiz # 179

Q 1What is participatory commerce on internet and who coined it ?

Ans. P-Commerce is a sales model that allows shoppers to participate in the design, selection or funding of the products they purchase…Mark Pincus of Zynga coined it in 2005

Q 2. Connect Rose Valley, MPS Greenery, I-Core , Sumangal to a business and region

Ans. Chit-funds and West Bengal

Q 3. Which Internet service was started by former Yahoo execs Jan Koum and Brian Acton in 2009. It claims to be bigger than Twitter today.

Ans.  WhatsApp

Q 4. Businessmen love owning media but most have failed. If Ambani: Observer , Thapar:Pioneer, Sanjay Dalmia:Sunday Mail, Vijaypat Singhania: ?

Ans. The Indian Post

Q5. In which city did India’s richest woman Savitri Jindal been served an eviction notice for vacating a govt house for non-payment of rent due

Ans. Chandigarh

Q6. Samsung had been doing a high decibel campaign OWN NOW. Which indian brand has started a campaign using the  slogan CAN OWN NOW ?

Ans. MicroMax

Q7. Which old brand from the Nissan Renault stable will return to India after 32 years ?

Ans. Datsun

Q8. Which airline calls itself India’s most democratic airline, because it has only one class of passengers ?

Ans. IndiGo

Q9. CCD has launched a CRUNCHY FRAPPE. it will be pleasured by what ? Name the brand.

Ans. Oreo

Q 10. Chris Gayle was dropped from a test bcoz he refused to remove his sponsors logo which was competing with team sponsor Digicel. Name the co.

Ans. Cable and Wireless

Q 11. Naresh Goyal started as a GSA . in airlines trade who or what is a GSA ?

Ans. General Sales Agent

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s