Weekly Business Quiz # 153

Q 1. In the BCCI auction for IPL Hyderabad franchise earlier held by  Deccan Chargers , who has won it ? 
 
Ans. Sun TV
 
Q 2. Where was Late Jaspal Bhatti employed as an Executive Engineer before he became a full time TV artist ? 
 
Ans. Punjab State Elec Board
 
Q3. Which TV news channel is slated to have blackmailed JSPL ? 
 
Ans. Zee News
 
Q4. What was the earlier name of First Source now acquired by CESC ?
 
Ans.  Icici OneSource
 
Q5. Why has the NYSE been shut down on 29th October, 2012. The first unscheduled one after 2001. 
 
Ans. Hurricane Sandy
 
Q6. Which cricketer endorses “One Nation One Card” ? 
 
Ans.Sourav Ganguly
 
Q7. Connect Telenor and Sun Pharma … 
 
Ans. Sudhir Valia , the brother in law of Dilip Shanghvi of Sun Pharma will acquire 26% in the Indian arm of Telenor
 
Q8. Expand IRB . The infra co in the news.
 
Ans. Ideal Road Builders
 
Q9. For shooting the ad for which jewellery brand has Diego Maradona come to Kerala ?
 
Ans. Chemmannur jewellers
 
Q10. Who is world’s largest manufacturer of petro coke ?
 
Ans.  Rain Commodities
 
Q11. Who has acquired Familycredit a vehicle finance co recently ?
 
Ans. L & T Finance
 
Q12. The old refrigerator brand Kelvinator has been relaunched.who owns the brand now ? 
 
Ans. Videocon
 
Q 13. Apple announced the price of.its latest offering iPad Mini recently. What is the price of the base version ?
 
Ans. US $ 329
 
– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s