Weekly Business Quiz # 117

Q 1.What is the signifiance of the number 24902 in Richard Branson book Capitalism 249O2 ?
Ans Circumference of earth at equator is 24902 miles
 
 Q2. Yesterday was SUPERBOWL the ultimate TV event. How did it get its name?
Ans. Lamar Hunt the organiser saw his girl play with Super Ball.
 
Q3. Why there was a tie breaker conducted to sell Jadeja in the IPL V auctions ?
Ans. Bcoz both teams reached the upper limit of purse money of 2mn $ 
 
Q4. Name the indian city that has been declared as the first smoke free tourist city in india.
Ans. Ernakulam
 
 Q5. What is the new name of UTV Software – the media co ?
Ans. Walt Disney India
 
Q6. Under what name has Amazon started a online shopping service in india ?
Ans. Junglee
 
Q7. Connect Peter Thiel, Accel Partners, Digital sky, Microsoft to Facebook
Ans. All early stage investors in FB who will benefit with its IPO
 
Q8. “We don’t build services to make money. We make money to build better services.” Who said it recently ?
Ans. Facebook founder Mark Zuckerberg in his letter to prospective shareholders
 
Q9. The govt of india has launched a new index called CRIS. What is CRIS ?
Ans. Comparative index for sovereigns
 
Q 10. As per GOI the per capita income in india crossed an important figure in 2010-11. What is the figure ?
Ans. Rs 50000 p.a
 
– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
 
                                 
   
   
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s