Weekly Business Quiz # 102

Q. In 2010 which was the new member introduced to the Johnnie Walker family ?

 Ans. Double black label

Q. 2What is unique about DYSON fans sold at over 25000 Rs each ?

Ans. These are bladeless fans.

Q3. Why has Shiney Ahuja slapped a case on Micromax ?

Ans. Their ad shows a maid stealing a mobile with SHINY written on it.

Q4. Who has received the TN govt contract for supplying laptops to govt school children ?

 Ans. Lenovo

Q5. No.one can escape the Ra.One blitz. Besides Red chillies who is the other producer of this movie ?

 Ans. Eros Entertainment

Q6. Marc Benioff of Salesforce calls the current IT revolution as SOCIAL. Expand the acronym .

Ans. Speed-Open-Collaboration-Individual-Alignment-Leadership

Q7. Logos of which cos are shown upside down in the Wikileaks press conference as they announce they will no longer publish ?

Ans. VISA, Mastercard, Paypal who refused to collect money for Wikileaks

Q8. What is HANS in the Formula one context ?

 Ans. Head and neck system. It supports the helmet.

Q9. Maruti made Gurgaon. Manesar is unmaking Maruti. How ?

Ans. Labour unrest

Q10. There is no ‘Intel inside’ Apple or Android smart phones or tablets. Who designs the core processors for these devices ?

Ans. Designed by ARM and mfd by Samsung

Q11. Name the co behind the world’s first private spaceport at new mexico USA.

Ans. Virgin Galactic

Q12. Which co has set up a 30MW solar farm in Gujarat – claiming it to be Asia’s largest farm ?

Ans. Moser Baer

Q13. Which Bollywood actress is the new face of Titan ?

Katrina Kaif

 

Compiled by G.Mohan twitter handle @go_mohan

 

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: