Weekly Business Quiz # 92

Q1. Who did the publicity of all Raj Kapoor films after “Sangam” ?

 Ans. Ameen Sayani, the radio broadcaster

Q2. Who said ” We cannot have live broadcast. It is too dangerous” on the decision to scrap DD3 ?

Ans. PV Narasimha Rao , the PM in ’93

Q.4 Who did Rupert Murdoch refer as the “splendid pirates” of the Indian TV industry ?

Ans. cable operators

Q5. What is the business of Tree House, a company currently in the news for IPO ?

Ans. Pre-primary schools

Q6. P, 2P and 3 P are the three categories in which reserves of which natural resources classified ?

Ans. crude oil

Q7. What is “FIAT” money ?

Ans.  Money that has value only because of govt fiat or law

Q8. What unique insurance is offered by ARAG, a German insurance firm, in Britain ?

Ans.  Divorce insurance

Q9. Companies like Way2SMS insert flagging ad tags at the end of messages. What is the jargon for this ?

Ans.Mobitisements

Q10. Which insurance scheme launched by LIC after the 2008 financial crisis became a big hit ?

Ans. Jeevan Aastha

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s