Weekly Business Quiz – 70 Part II

Q16. Which well known Bollywood director has made the BHARAT BANDH TVCs for IPL ?

Ans. Raju Hirani

Q17. In the Japanese earth quake which co’s refinery in Ichihara caught fire ?

Ans. COSMO Refinery

Q18. Satoshi Tajiri died in the recent quake in Japan. He created a character which is very popular and it revived Nintendo. Name it.

Ans.  POKEMON

Q 19. Which indian mobile operator has adopted a contrarian strategy by choosing CDMA over GSM and pushing data rather than voice ?

Ans. MTS

Q 20. What do you call opportunists who search for ways of making money during a disaster ?

Ans.  Vultures

Q 21. Which indian group has a short and cryptic RISE as its new corp slogan ?

Ans. Mahindra

Q22. The first Maruti 800 was gifted to Lord Balaji of Tirupati. Who paid for it ? Hint : Not the co.

Ans. The employees and vendors contributed.

Q 23. The IIM K director is promoting himself unabashedly, a la IIPM, through ads for his MDP. Name him.

Ans. Prof Debashis Chatterji

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s