Weekly Business Quiz # 43

Q1. Name the government agency which has prepared a National Anti- corruption strategy for a ‘Corruption free India’.

Ans. Central vigilance commission ( CVC)

Q2. Which Hyderabadi dish, often had in the month of Ramzan, has received GI status recently?

Ans. Hyderabadi Haleem

Q3. How did STANCHART, a private foreign bank, manage to get a postage stamp issued in india on its 150th anniv. ?

Ans. Using its heritage building

Q4. What is the name of the budget hotel chain brand being built by Rahul Bhatia, the man behind IndiGo airlines ?

Ans.  IBIS, it will have 6000 rooms by ’15

Q5. How is Anil Ambani showing his devotion for Lord Ayyappa of Sabarimala through an investment ?

Ans. By taking 15% stake in a pvt airport nearby

Q6. What is the name of the new social network for music started by Apple ?

Ans.  Ping

Q7. Which indian telecom operator has decided to quit the bulk sms business completely ?

Ans.  Bharti airtel

Q8. Peter Bentley of london has developed an app for IPHONE which is a rage among doctors. What does the app do ?

Ans. Makes the iphone a stethoscope

Q9. What is Google Goggles ?

Ans. It is a downloadable image recognition application by Goggles which can be used from mobile phones/PCs to get info about landmarks etc by sending pictures.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s