Weekly Business Quiz #17

Q1. Chhavi Rajawat is a LSR grad and an MBA from Pune.What unusual career choice has she made ?

Ans. She is the sarpanch of her village Soda in Raj.

Q2. ‘Why should boys have all the fun’ is the tag line for which two wheeler brand?

Ans. Hero Honda Pleasure.

Q3.Name this dessert whose recipe was taken by Marco Polo from China to Italy in 1295.

Ans. Ice-cream.

Q4. In executive compensation jargon what is a ‘clawback’ ?

Ans. A bonus that can be taken back later bcoz of poor performance

Q5. In the well-known charity CRY what does CRY stand for ? Hint : it has changed from the original.

Ans. Child RIGHTS and you

Q6. Name this hotel chain. 4th largest in the world by rooms owned by PE firm Blackstone.

Ans.  Hilton

 Q7. Which scion of the Birla family ran cos. like Hind Motors, Orient Paper, Hyd industries ? He passed away recently.

Ans.  G P Birla

Q8. Priya Paul is the Chairperson of which group of hotels ?

Ans. Park Hotels of the Apeejay Surrendra Group

Q9. At Nokia, the top management have sessions with select juniors learning on spl. topics. What do they call such a process ?

Ans.  Reverse mentoring

Q 10. After creating a TVC around a moustache for FEVICOL, he has created another moustache ad for Rajasthan Royals. Name this adman, who loves his mooch.

Ans.  Piyush Pandey  of O&M

Q 11. Which brand has admitted that its ‘naturals’ variant of detergent contains no ‘natural’ ingredients.?

Ans. Tide from P & G

Q 12. How has recession affected the Spiderman ?

Ans. His alter ego Peter Parker has been fired. He is unemployed now and lives on dole.

Q 13. As per the latest football money league which is the richest club in the world? (Clue,not MAN-U)

Ans. Real Madrid

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s