Weekly Business Quiz #7

1. Sunil Gupta’s book ‘Living on the Adge in Jhande Walan Thompson’ is a thinly disguised story set in which real ad agency?

Ans. JWT

2. What innovative payment scheme did the denim brand LEVI’S introduce in india ?

Ans.  EMI – paying the bill in three EMIs

3. R Ravi Mohan, ED of RIL, who passed away on 28/12/09, had set up a stock exchange which was India’s answer to NASDAQ.Name it.

Ans.  OTCEI

4.Who is the Co-CEO of Motorola worldwide ?Clue – He is of Indian origin.

Ans. SANJAY JHA

5.What is ‘ MATURIALISM’ ?

Ans. Mature materialism. When brands take a ‘do good path’ to appeal to consumers

6. Which old indian auto major is trying to make a comeback with a Mini SUV called RIO?

Ans.Premier automobiles

7.FOODLES the healthy noodles has been launched by the makers of ……..

Ans.HORLICKS

8. In which German team will German racer Michael Schumacher make a comeback in Formula One next year?

Ans. MERCEDES

9. What is the term used to describe food which produces healthy bacteria in the stomach ?

Ans. Probiotic – yogurt is the most popular food of this kind.

10. Name the Chinese carmaker who is acquiring VOLVO from FORD ?

Ans. GEELY

11. Which three PSUs have been upgraded to the status of MAHARATNAs ?

Ans. ONGC, SAIL & NTPC

12. This satellite radio service made famous in the movie LAGE RAHO MUNNABHAI will go off air soon after bankruptcy.

Ans. WORLDSPACE

13. Connect LAVA, KARBONN, MAXX,LEMON…

Ans. All are brand names of indian mobile phones

14. After Duranto, Mamata Banerjee is introducing a new class of trains AC, low-cost, sitting only for the youth. Name these trains .

Ans.  Yuva

15. The trademark _________________ should not be used while describing MSG – Monosodium Glutamate, says the caution notice. Fill in the blank.

Ans. AJI-No-Moto

16.What new technology is used by MICROSOFT SURFACE ?A variant of this technology is credited to Pranav Mistry of MIT.

Ans. Gesture recognition

17. As India delays its 3G launch yet again. 4G has been launched in Sweden andNorway. By which company ?

Ans.  TELIA SONERA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s