Business News Quiz # 35

  1. Abbott Laboratories has announced separation of one of its business by 2027. Which one ?

Ans. Nutrition

2. In a major corporate deal announced recently, Salesforce agreed to acquire which customer-engagement platform for approximately $5.66 billion in cash?

Ans. Braze

3. X was promoted by V Srinivasan, a former ICICI Bank Sr Exec and later head of 3i Infotech. One arm of 3i infotech was carved out as 3i Infotech Consumer Services. This was acquired by V Srinivasan and his family and renamed as X. It is now in the news because of serious vulnerabilities detected in https certificates issued by it by Google and others. Name X.

Ans. eMudhra

4. India has the highest per capita consumption of curd in the world . But flavored yogurt market refuses to grow. Name the French market leader in flavored yogurt who entered in India in 2017 through a JV with Heritage Foods but has now exited the JV. Heritage created a subsidiary that has now been merged with the main co.

Ans. Novandie

5. HENRYs..This was a term first proposed by Shawn Tully of Fortune in 2003.
These are middle aged consumers who are in high paying jobs and buy luxury and aspirational brands but have anxiety over their future because they have little savings after taxes and EMIs.
Expand HENRY.



Ans. High Earning Not Rich Yet

6. Microsoft has sent out an email to a large number of employees, about 60000, that includes India. This email gives them an option to leave the co with a package . This is termed VEO. Expand VEO


Ans. Voluntary Exit Offer

7. Jio Platforms had a stellar listing yesterday after the IPO. Which company did it overtake to become second in terms of market cap , second only to its parent RIL ?

Ans. Bharti Airtel

8. Which co first launched the cuff shaped ear buds that keeps the ear canal open to hear the ambient sounds ?


Ans. Ambie

9. This is Anisha and Suyash Saraf who have built a successful D2C skincare brand which has a majority stake by Nykaa now. Name the brand

Ans. Dot and Key

G.Mohan

Twitter IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.