Weekly Business Quiz # 623

India

Q1. Which company made a goof-up in its commuinication to the stock exchanges that they were ‘pleased to inform” about the death of one of their promoters ?

Ans. A K Spintex Ltd

Q2. Who is the contractor that executed the demolition of the 100 metre plus twin towers of Supertech in NOIDA on 28th August at 2:30 pm ?

Ans. Edifice Engineering

Q3. Which Bollywood star has a hair care brand named Anomaly that is being launched in India through Nykaa ?

Ans. Priyanka Chopra

Q4. As per a Motilal Oswal report , as of June 30, foreign portfolio investors had invested 578 Bn $ in Indian stocks. 70% of this money is in Nifty 50 stocks. Which company has the highest FPI investment as per this report ?

Ans. Reliance Industries Ltd

Q5. Dreamfolks Services is currently in the news due to an IPO. In what services , Dreamfolks are a market leader in India ?

Ans. Airport Lounge Services

Q6. TVS Motors have acquired a large stake in a start-up that owns DriveX, a platform for selling pre-owned two wheelers. Which celebrity is the Founder and CEO of this start-up ?

Ans. Narain Kartikeyan

Q7. NHPC has tied up with Bharat Electronics to make a foray into renewable energy. Which one ?

Ans. Solar Energy

Q8. After acquiring Quint earlier, Adani group’s media business is expanding by making a hostile bid on which media company ?

Ans. NDTV

Q9. In which Indian pilgrimage centre has Burger King opened its first 100% vegetarian outlet with no onion and garlic ?

Ans. Katra, the town close to the Vaishnodevi temple

Q10. As per an affidavit submitted to the Supreme Court what was the amount of money spent on giving gifts to doctors to prescribe Dolo 650 for fever ?

Ans. Over Rs 1000 crores

Global

Q11. One of the nuclear plants in Ukraine is the largest nuclear plant in Europe with 6 reactors. It has been occupied by the Russians and there is a fear that there may be a radioactive accident , so UN and IAEA are very concerned. Name it.

Ans. Zaporizhzhia Nuclear Power Plant

Q12. Which well known chocolate brand has launched its Vegan variant across 15 European countries using a rice based formula as a milk substitute ?

Ans. Kit Kat

Q13. Mikhail Gorbachev appeared in a TV Commercial in 1998. This TVC was telecast world over but not in Russia. For which brand was this advt ? Gorbachev RIP.

Ans. Pizza Hut

Q14. What is the full name of the Asia Cup 2022 being played in UAE since 27th Aug ?

Ans. DP World Asia Cup 2022

Q15. Why are certain models of laptops crashing while playing the song “Rhythm Nation” by Janet Jackson ?

Ans. Resonant frequency. Some notes from the song and the computer hard disk.

Q16. What was the earlier name of the laptop brand Dynabook ?

Ans. Toshiba

Q17. For how many years has Canadian Chinese billionaire Xiao Jianhua been sentenced to jail for corruption and other charges ?

Ans. 13 years

Compiled by

G.Mohan Twitter IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.