Weekly Business Quiz # 298

Q 1. Which scooter model has become the first model to cross 1 crore unit sales in India ?

Ans. Honda Activa

Q 2. Which telecom company, a rival of AT&T,  had sued AT&T in 1974, leading to receiving 1.8 Bn $ in damages and AT&T’s breakup ?

Ans. MCI

Q3. Identify this person and why is he in the news ?

jaykum

Ans. P.S.Jayakumar selected as the MD and CEO of Bank of Baroda…first person to be chosen from private sector

Q4. Why are former Amazon employees derogatorily called ‘Amholes’ ?

Ans. They are very aggressive and competitive, hence make bad colleagues

Q5. What is the govt’s seven step programme to revamp the public sector banks called ?

Ans. Indradhanush

Q6. Which family has bought a significant stake in The Economist group from Pearson recently ?

Ans. Agnelli family of Italy through their investment arm Exor

Q7. ” Making India beautiful” is the tagline of which retail chain ?

Ans. Big Bazaar

Q8. Verghese Kurien had described Amul’s business as C2C. What did he mean ?

Ans. Cow to Consumer

Q9. Prior to the manufacture of Videocon TVs, in which business were the Dhoots in ?

Ans. Bajaj Auto dealers in Aurangabad

Q 10. The colloquial term for refrigerator is a “fridge” ? From which brand has this term come in popular use.

Ans. Frigidaire

Q 11. What is “Newsjacking” ?

Ans. The art and science of injecting your ideas into a breaking news story & generating advertisement around it.

Q 12. How much do Indian celebrities get paid for promoting a brand in a Tweet ?

Ans. Rs 1 lakh to Rs 5 lakh per Tweet

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s