Weekly Business Quiz # 270

Q 1. What is the service offered by the European website KissKissBankBank ?

Ans. Crowdfunding for ideas and projects

Q 2. ‘The Accidental Scholar’ is the autobiography of which management thinker ?

Ans. Prof Jagdish Sheth

Q3. Recently Carl Djerassi died at the age of 91. What did he invent in 1951 ?

Ans. Birth Control Pill ingredient Norethindrone, he is known as the father of the Birth control pill

Q4. Which fastfood chain is accepting selfies and hugs as payment as a part of a promotional campaign till Feb 14 ?

Ans. McDonald’s

Q5. Which Indian tea brand has used a 4 minute ad film to depict that “warmth of tea is like warmth of a relationship” ?

Ans. Wagh Bakri tea

Q6. This model played the Marlboro Man from 1968 to 1989. He died recently at the age of 85. Name him.

darrell winfield

Ans. Darrel Winfield

Q7. This very British brand is not owned by a British company . Who owns this brand ?

Beefeater

Ans. Pernod Ricard

Q8. Identify this businessman , the richest man in history,, would have had a net worth if over $663 billion in today’s world.

John D

Ans. John D.Rockefeller

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Q6. Identify the recent film which has the first line of the Lifebuoy jingle “tandurusti ki raksha karta hai Lifebuoy”

Ans. Shamitabh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s