Weekly Business Quiz # 127

Q1. One Titanic tweet..which shipping line owned the ship Titanic ?

Ans. White Star Line

Q2. The corporate HQ of Google is Googleplex. From which cult book has this name been taken ?

Ans. Douglas Adams book Hitchhikers guide to galaxy

Q3. Sony has announced digital imaging, gaming and mobile phones as their core products. What product is conspicuously absent ?

Ans. TVs

 Q4. You know BMW. AMW is the third largest truck co in India. Expand AMW
Ans. Asian Motor Works
Q5. What new model of MUV has been launched by Maruti to compete with the likes of Innova and Xylo ?
Ans.Ertiga
Q6. Name this doyen of Indian capital markets who founded the National Stock Exchange.
Ans. RH Patil RIP

Q7.  Which TV channel has been shut down by Turner Broadcasting in India ?

Ans. Imagine TV earlier known as NDTV Imagine

Q8. What was the original name of HTC, the mobile device manufacturer ?

Ans. High Tech Computers

Q9. In mobile phone market what does “tyranny of the flagship” mean, as per the Economist ?

Ans. iPhone/ Samsung Galaxy walking away with profits

Q 10. What is unique about the business of etailer http://EDABBA.com ?

Ans. It helps human assistance in tier II- III towns to place orders online

Q11. In competition to Mackintosh Jack Tramiel launched a low priced home computer. It is the best selling PC of all time. Name it.

Ans. Commodore 64

Q12. Airtel has launched 4G first in Kolkata. This is using TD LTE technology. Expand TD LTE.

Ans. Time Division Long Term Evolution

Q13. In which city has Mahindra group created Mahindra Research Valley inaugurated by former Pres. Abdul Kalam ?

Ans. Chennai

Q 14. GOI has made it mandatory for electronic filing of IT returns for individuals above a income limit . What is the limit ?

Ans. Rs 10 lakhs and above

Q 15. What are the other names of multi level marketing and why GOI considers it a fraud ?

Ans. Network marketing or Pyramid marketing…It is considered an economic offence because it is robbing Peter to pay Paul

Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s