Weekly Business Quiz # 75

 Q1. Which luxury car co made its only budget car model single door ISETTA during the depression that followed WWII ?

Ans. BMW. This model was surveyed for India in the 60s and BMW even had planned to set up a plant in Patna but later dropped.

Q2. Which brand is running a scheme called POWERPLAY during the IPL ?

Ans. Godrej – all products

Q3. Yusuf and Irfan Pathan come together on the Brrrr ad for Coke. Which IPL team jerseys they wear in the TVC ?

Ans. KKR and DD respectively 

Q4. Which consumer products co has appointed BITS XLRI alum Rakesh Kapoor as its new global CEO ?

Ans. Reckitt Benckiser

Q5. A CA from Prakash Roadlines accompanied his friend to Infosys AGM and asked many questions which impressed NRN and this led him to a job with them. Who are we talking about ?

Ans. TV Mohandas Pai 

 Q6. A  __________  is a place where them lend you an umbrella in fair weather and ask for it back when it begins to rain. said Robert Frost. Fill in the blank.

Ans.  BANK

Q7. AMBEROID is the 21st century version of which indian iconic brand ?

Ans.  Ambassador car

Q8. “Love everything or pay nothing was a promotion where travellers could receive full refund for any complaint “. Which international airline had this scheme last year ?

Ans. OpenSkies, an all Business-Class airline belonging to the British Airways Group 

Q9. Big B endorses many products. Now he is endorsing NUTRICHARGE. It is from a pharma co his family owned once. Name it.

An. IPCA labs

10. Name the indian retail pioneer who built SPENCERS, FOODWORLD, RELIANCE RETAIL and later joined FUTURE GROUP. He died recently.

Ans. Raghu Pillai

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s