Weekly Business Quiz # 64

Q1 Which Japanese electronic giant’s founder has created a 500 year plan for the company ? The co is already 90 years old now.

Ans. Konosuke. Matsushita

Q2. Why has the industrialist Arun Firodia pasted in his office a letter addressed to him as Arun Firodia Motwani ?

Ans. Proud of his daughter Sulajja Firodia Motwani, who is married to Motwani.

Q3. Wrigley’s made tons of profit selling three flavors of gum for over 59 years. Name the flavors.

Ans. Spearmint Doublemint & Juicy fruit

Q4. The former UTI chief U K Sinha will soon take charge as the SEBI chief.1st SEBI chairman was also a former UTI head. Name him.

Ans. SA DAVE

Q5. As per a petitioner K M Pai which Swiss bank got a banking licence in India for providing info on Hasan Ali the arms dealer ?

Ans.  UBS

Q6. Which indian hotel has become the subject of a Harvard case study on Customer-centric leadership ?

Ans. TAJ MAHAL Mumbai

Q7. Expelled from Oxford. slaved in kitchens in Paris.Sold stoves in Scotland. Farmed in Pennsylvania.Now known as ad legend. Who am I ?

Ans. OGILVY

Q8. Where have Mukesh Ambani and Sunil Mittal together have created an ADDA that serves masala chai, samosas etc?

Ans. DAVOS

Q9. BMW,Audi, Porsche, Benz all compete in the premium end of cars. They all had their origins in one of them. Name it

Ans. Benz

Q10.What connects Azim Premji, Anji Reddy, Chanda Kochchar, GVK Reddy, Ajai Choudhury, Kris Gopalakrishnan this Republic Day ?

Ans. Padma awards

Q11. Philips has signed a deal to acquire India’s biggest mixer grinder brand. Name it. Clue its not SUMEET.

Ans. Preethi

– Compiled by G.Mohan

Advertisements

3 thoughts on “Weekly Business Quiz # 64”

  1. Thanks Abhinav. The quiz is intended to tickle the brain. For more detailed information I suggest you use a well-known tool, it is called “Google”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s