Weekly Business Quiz # 1

Q 1 Incorporated as Eastern carrying company in 1939. This is one of India ‘s largest tour operator. In the news for IPO. Name it.

 Ans .COX And KINGS 

Q2. Which brand was first woven into a computer game (advergame) ?

Ans. Mcdonalds in 1973 as a part of a DEC game moonlander. 

Q3. In Chetan Bhagat’s new book  “2 states” after IIM-A which companies do KRISH and ANANYA join ?

 Ans. Citibank and HLL 

 Q4. BA and IBERIA to merge. To which country does IBERIA belong?

Ans. Spain  

Q5. Which company is acquiring the telecom equipment company  3 COM ?

Ans .HP  

Q6. Which indian IT major has instituted an award for excellence in science, modelled on Nobel prize?

Ans. Infosys   

Q7. This 90 year old is the chief designer of IZHMASH arms factory. Name him and his creation.

Ans. Mikhail Kalashnikov. AK-47

Q8. Under which brand name have SISTEMA SHYAM launched their mobile service?

Ans. MTS

Q9. What is the service of RENT the RUNWAY?

Ans. A haute couture rental thru mail order 

Q 10. Whose byline is committed to improving the state of the worid?

Ans. World Economic Forum. 

Q  11. Name the new venture fund launched by the Murthys of Infosys?

Ans. Catamaran

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s