Visuals

1. Identify this innovator and name his innovation

CM

Ans. Chetan Maini – the man behind Mahindra Reva Electric Cars.

2. In 2012, RBI released a commemorative coin of Rs 1000 denomination. What was the occasion ?

1000

Ans. 1000 years of Brihadeswara temple of Thanjavur, TN.

3. Connect the two pictures given below ….

warren

Ans. Warren Buffett has acquired controlling stake in Heinz

4. Identify the airline and say why the airline is in the news.

USAA

Ans. US Airways, it is merging with American Airlines

5.  How is this man connected to the silver revolution in India ?

BVR

Ans. BV Rao of Venkateswara Hatcheries and NECC, the man behind the egg revolution

6. Identify this designer from Nepal who is making waves in US

Prabal

Ans. Prabal Gurung

7. Identify this management thinker/author

RS

Ans. Raj Sisodia of Conscious Capitalism

8. Identify this former employee of Bombay Stock Exchange, now the force behind MCX-SX the new exchange

JS

Ans. Jignesh Shah

9. Identify this IIM-C alumnus who worked for Stanchart, DBS Bank, IDBI Life Insurance before becoming famous in an altogether different line.

AT

Ans. Amish Trivedi of Shiva Trilogy fame

10. Identify this ‘ investment biker ‘ ?

JR

Ans. Jim Rogers

11. Where did Hindustan Unilever use this unique medium for promoting Lifebuoy hand wash ?

HUL

Ans. 2013 Kumbh Mela in Allahabad

12. With which hotel chain would you associate this businessman ?

HL

Ans. Capt Krishnan Nair of Leela Group

13. Identify thus businessman and his co. He retires after 40 years as the head of this co

HKH

Ans. H.K.Hamied of Cipla

14.Which Finance cos. do these Power couple head ?

RK

Ans. Vivek and Roopa Kudva , heading Franklin Templeton and CRISIL Ltd.

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan Facebook Page : http://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

Advertisements

17 thoughts on “Visuals”

  1. i need some extra visuals, regarding young entrepreneur’s , CEO”S and managing directors successful business personalities.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s