Weekly Business Quiz # 625

India

Q1. Kapil Sharma plays a frustrated food delivery boy in a film directed by Nandita Das…The name is clearly inspired by the existing food delivery companies. Name it

Ans. Zwigato, seems inspired by Swiggy and Zomato

Q2. The country’s most valued start-up Byju’s recently declared its financial results for the financial year 2020-21. What is the amount of losses it has reported ?

Ans. Rs 4500 crores

Q3. He has been appointed as the new Chairman of ACC. Name him.

Ans. Karan Adani

Q4. To mark PM Modi’s birthday a Delhi restaurant Ardor has come up with a special thali with 56 items. It is giving away a prize for someone who completes it in 40 minutes. What is this special thali called ?

Ans. 56 inch Modiji

Q5. If a mall has a vacancy of more than 40%, it’s defined as a ‘ X mall’. The highest number of X malls are in #DelhiNCR, followed by #Pune and #Hyderabad. What is X ?

Ans. Ghost mall

Q6. Reliance has acquired Shubhalakshmi Polyesters for Rs 1529 cr on a slump sale basis. What is a ‘slump sale’ as per Indian laws?

Ans. Sale for a lump sum consideration without values being assigned to the individual assets and liabilities in such sales

Q7. Maruti completes 40 years of its existence this year. The Maruti 800 was the first model launched. Which was the second one ?

Ans. Maruti Omni

Q8. Dalda and other vanaspati became an unpopular cooking medium because of Trans-fat. Now by substituting the hydrogenation process with another process Dalda is being sold as ‘Trans-fat free’ . Which is the this process ?

Ans. Interesterfication

Global

Q9. ___ ___ doesn’t mean an employee has left their job, but rather has limited their tasks to those strictly within their job description to avoid working longer hours. They want to do the bare minimum to get the job done and set clear boundaries to improve work-life balance. Fill in the blanks.

Ans. Quiet Quitting

Q10. What extraordinary move has the owners of privately held outdoor fashion retailer Patagonia done recently ?

Ans. He has donated his entire company for the cause of environmental protection and climate change

Compiled by

G.Mohan Twitter IndiaBusinessQuiz@go_mohan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.