Weekly Business Quiz # 267

Q1. Which country has banned use of use of skinny models and also made it mandatory to put a disclaimer for digital enhancements of images ?

Ans. Israel

Q 2. NECC adapted an old Hindi film song Meri Jaan Sunday ke Sunday to make a popular jingle. Who was the composer and singers of original song ?

Ans. Chitalkar Ramachanda was the composer, sung by Chitalkar and Meena Kapoor

Q3. What sprouted from a hot dog cart in Madison Square Park in Manhattan created by Danny Meyer’s Union Square Hospitality Group (USHG) 2004 ?

Ans. Shake Shack

Q4. If Air India flights have the prefix AI, Jet 9W, IndiGo 6E, what is the prefix given to the new airline Vistara ?

Ans. Vistara

Q5. Which bank is the first bank to issue contactless debit and credit cards in India ?

Ans. ICICI Bank

Q6. From which country are the Modi brand of Apples , now available in India ?

Ans. Italy

Q7. Which Bollywood star is the new face of Tag Heuer watches in India ?

Ans. Ranbir Kapoor

Q8. Which industrialist features in the first ever Indian coin commemorating an industrialist ?

Ans. Jamsetji Tata

– Compiled by G.Mohan Twitter Handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s