Weekly Business Quiz # 263

Q 1. Which BRICS country has increased the interest rate from 10.5 % to 17 % in order to protect its currency ?

Ans. Russia

Q 2. Which tea is undercutting Darjeeling tea and posing a threat to Darjeeling tea ?

Ans. Nepal Tea

Q3. What is the theme for the 2015 Govt of India calendar published by the I & B Ministry ?

Ans. Clean Green India

Q4. What are the three themes around which Harish Bhat will head a cluster of 14 Tata Group cos focussing on Indian consumer ?

Ans. 1. Health and Wellness
2. The aspirational consumer
3. The Digital ecosystem

Q5. Cable and Loonies are nicknames for which currencies ? ( Source : BS Quiz)

Ans. Great Britain Pound and Canadian Creflo A. Dollar

Q5. Started in 2008, it has 3.4 million users and 16.7 million repositories, making it the largest code repository in the world. Name it.

Ans. GitHub

Q6. As per Brand Finance, which is the most powerful brand in the world ?

Ans. Ferrari

Q7. Carl’s Jr, a brand endorsed by the likes of Paris Hilton, Kim Kardashian and Padma Lakshmi. It will soon enter India. What is its business ?

Ans. Burgers

Q8. Name this regional brand from Gujarat which has 90% of the state’s wafers market and was even wooed by Pepsi and Kellogg’s but refused.

Ans. Balaji Wafers

Q9. Who has replaced SRK as the richest Indian celebrity in the Forbes list for 2014 ?

Ans. Salman Khan

Q 10. Why is this ship Barracuda built by Garden Reach Shipbuilders and Engineers an important achievement for India ?

grse

Ans.  The first war ship exported by India

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s