Weekly Business Quiz # 54

Q1. As per a recent survey by GMAC the agency for GMAT what is india’s rank for doing management education ?

 Ans. No 4

Q2. Why has the Competition Commission of india imposed a fine of Rs 1 cr on Kingfisher airlines ?

Ans. For the deal with Jet airways

Q3. Which economist politician has written a book titled SATYAM SPECTRUM SUNDARAM ?

Ans. Dr SUBRAMANIAN SWAMY

Q4. Which sports car has models called BOXSTER, CAYENNE, CARRERA, PANAMERA etc ?

 Ans. PORSCHE

Q5. Níira Radia is in the eye of the 2G spectrum scam. Name the corporate lobbying firm she heads.

 Ans. Vaishnavi Communications

Q6. What is the stated reason for sacking Air India Express COO Pavan Arora ?

Ans. Fudging his CV and referencing Bauldof the Air India COO

Q7. One of the promoters of ENAM was in the limelight along side Harshad Mehta. After the scam he went off media. Name him.

Ans. Nemish Shah

Q8. Why has Amar Bose of BOSE Corp sworn never to take his company public ?

Ans.  To have freedom to plough money into research

Q9. In silicon valley who is the best paymaster ? This co is forcing Google to hike salaries .has launched a GMAIL killer recently.

Ans. Facebook

Q10. How did the brand REEBOK get its name ?

Ans. Reebok is an Afrikans way of spelling African antelope Rhebok

Q11. Spectrum Raja has allegedly favoured SWAN telecom with 2G licences. Name the businessman behind Swan.

Ans. Anil Ambani

Q 12. Bonus question : Identify these women and what connects them. Answers as comments.

POWER WOMEN QUIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ans. 1. Nita Ambani 2. Anuradha Mahindra 3. Parameshwar Godrej 4. Maureen Wadia… The connection is all are wives of well-known businessmen. They are celebrities and powerful women in their own right.

-Compiled by G.Mohan

Advertisements

One thought on “Weekly Business Quiz # 54”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s