Weekly Business Quiz # 522

India

Q 1. The title sponsor of IPL, Vivo has said they will be airing advertisements without their brand ambassadors appearing in them. Which Bollywood stars feature in their ads ?

Ans. Aamir Khan and Sara Ali Khan

Q 2. After Air India which Indian carrier has got permission from the US authorities to operate flights in the US-India sector ?

Ans. SpiceJet

Q 3. A Union Minister Arjun Ram Meghwal is promoting a product that claims that it helps in fighting the COViD virus by creating antibodies. What is the product ? 

Ans. Papad ( Brand name Bhabhiji )

Q 4. Which business leader sent a cake with a note saying the following to the Bata team “I have watched the transformation of the brand in recent years with great interest. I wear Bata as a preferred choice very proudly. My best wishes to the entire Bata family,” ?

Ans. Aditya Puri of HDFC Bank

Q 5. Mindspace Business Parks REIT IPO will be opening on July 26..To which group does it belong ?

Ans. Raheja Group

Global

Q 6. Who was the biggest spender on advertising and promotion in US during the year 2019 ?

Ans. Amazon

Q7. A Qantas plane is drawing a Kangaroo in the sky. What is the occasion ?

Qantas

Ans. Last Boeing 747 flight before it was decommissioned

Q8. Some high end mobile phones come with a Gimbal stabilizer. What is its function ?

Ans. It provides better stability to the camera even when the hand is moving while shooting

Q 9. One agency that will bring the COVID vaccine to all countries , rich and poor, is GAVI. Expand GAVI 

Ans. Global Alliance for Vaccine and Immunization

Compiled by G.Mohan 

  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply