Weekly Business Quiz # 521

India

Q1. There is a change of Directors at IIMB..Who is taking over from whom ?

IIMB

Ans. Prof Rishikesha Krishnan takes over from Prof G Raghuram

Q 2. What is the new name for Mainland China, the Chinese restaurant chain ?

Ans. Mainland Asia

Q3. Which brand has launched an Immuno Bread that improves immunity ?

Ans. Modern

Q4. A year has 4 quarters ..In Indian marketing lingo what is referred to as the ‘Fifth quarter’ ?

Ans. The festive season from August to October in India

Global

Q 5. Which two semiconductor companies are coming together in US through an acquisition of one by the other in a mega deal ?

Ans. Analog Devices and Maxim Integrated

Q6. Which brand has produced a long comic film that has a team designing a sustainable pizza box under Work From Home situation the team is in ?

Apple

Ans. Apple

Q7. The Economist has published recently the Big Mac Index. To what extent is the Rupee undervalued/ overvalued against the US Dollar using this index ?

Ans. Undervalued by 60 %

Q8. What is the industry jargon for hosted servers that have a single tenant only ?

Ans. Raw Metal servers

Q 9. An old beer brand from Brazil now part of the Annheuser Busch group is under pressure to change its name because of its resemblance to the Hindu God. Name the brand

Ans. Brahma is a Brazilian beer, originally made by the Companhia Cervejaria Brahma, which was founded in 1888

Q10. Retuna is a unique shopping mall in Sweden..What is unique about this mall ?

Ans. Retuna isthe first shopping mall exclusively for second hand or used items that are being recycled after repair or refurbishing

Compiled by G.Mohan 

  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply