Weekly Business Quiz # 513

India

Q 1. Which group is trying to sell its controlling stakes in the power distribution companies BSES Rajdhani Power and BSES Yamuna Power ?

Ans. Reliance ADAG

Q 2. Identify the building in Mumbai which is to the right of Antilia building and has a crown masking the name of the builder

Lodha

Ans. Lodha Altamount

Q 3. _____ funds are rule-based funds, building their portfolios through models that combine a range of metrics and weights to measure a stock’s fundamental strength and valuations to draw up stocks and their allocation in the portfolio. Fill in the blank

Ans. Quant

Q4. ITC has acquired a Kolkata based company Sunrise Foods , which has a successful brand franchise in which sub-category in Foods ?

Ans. Spices

Q5. On the 80th birthday of the legendary offspinner EAS Prasanna , remembering his employer. Pras is a qualified engineer and employed by a state PSU that used to make pumps, motors etc. This company with German collaboration did well till ’80s and was wound up in 2002. Name it.

Ans. NGEF

Q6. TCS will be having its 25th Annual General Meeting on June 11…Where will this meeting be held ?

Ans. Via Video Conference

Q7. Which online delivery service has a service called ‘ Hyperpure” which provides supplies and ingredients  to the restaurants ?

Ans. Zomato

Q8. Asian Paints released a TVC during the lockdown by producing it in 5days. The asian Paints MD has attributed this to the strong relationship with the ad agency. Who as the brand guardian of Asian Paints wrote the ad ?

Ans. Piyush Pandey of O & M

Q9. Reliance has launched a mega rights issue, which is the largest public issue in Indian capital markets ..Approx what will be the amount which the company will collect ?

Ans. Rs 53000 crore

Global

Q 10. Which high profile businessman has quit the board of SoftBank ?

Ans. Jack Ma of Alibaba

Q 11. What metric is derived on the basis of the answer to the question ” How likely is it that you would recommend our company/product/service to a friend or colleague? ” The scoring for this answer is based on a 0 to 10 scale. The score can be -100 to + 100.

Ans. Net Promoter Score

Q 12. What product has Johnson and Johnson withdrawn from US and Canada markets after demand fell due to large number of lawsuits against it ?

Ans. Talc Powder

Q 13. In which country has tests been done where they achieved the highest ever Internet speed of 44.2 Terabits per sec ?

Ans. Australia

  • Compiled by G.Mohan 
  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply