Weekly Business Quiz # 512

India

Q 1. One of the PSUs known for its polio vaccines has suddenly come into the news after the Corona crisis because of its involvement in test kits. Name it

Ans. Bharat Immunologicals and Biologicals Corp Ltd ( BIBCOL)

Q 2. Which Indian FMCG co will be launching a E-Commerce platform ‘OrderMe’ to sell the companies products and other Indian products ?

Ans. Patanjali

Q 3. What is the name of the index launched by NCDEX which includes 10 agri commodities traded in the exchange ? The contracts based on index will be available for trading to MFs, alternate investment funds and retail investors .

Ans. Agridex

Q 4. Which service from Urban Company ( earlier known as Urban Clap) accounts for more than 55 % of their annual revenue ?

Ans. Beauty and Wellness

Q 5. The Finance Minister has extended the date of filing IT Returns for individuals for FY 2019-20. What is the new date ?

Ans. November 30

Q 6. During the lockdown Amul launched   ___   Milk sensing a demand for immunity boosters . Fill in the blank

Ans. Haldi Milk ( Turmeric)

Q 7. Which brand has responded to the PM’s call and is promoting itself as a
Swadeshi business ?
Parle
Ans. Parle

Global

Q 8. What is the term used for prioritising when faced with resource constraints..Doctors are prioritising patients for treatment, VCs are selecting startups for saving and product managers choosing products from their portfolio ?

Ans. Triaging

  • Compiled by G.Mohan 
  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply