Weekly Business Quiz # 506

India

Q 1. As apparel retailers are struggling with the lockdown slump, some are innovating and rebranding their summer collection as WFH collection. What is WFH ?

Ans. Work From Home

Q 2. As the retailers are struggling to stock up their shelves, they are sending their trucks and labour to pick goods from the goods of the FMCG companies. What is the term used for this ?

Ans. Reverse supply chain .. This term is also used for sending back used or exchanged products back to the manufacturer

Q 3. What is the name of the standard heath insurance policy that all health insurance providers have to offer as per IRDAI ?

Ans. Aarogya Sanjeevani

Q 4. What amount has Hindustan Unilever paid to GSK Consumer Healthcare for acquiring the Horlicks brand in India and thereby avoid paying any royalty payments ?

Ans. Rs 3045 crore

Global

Q 5. Ford Motors will be producing 50000 ventilators in the next 100 days in its Michigan unit. This is a unique design that does not require electricity to operate. Who will providing knowhow to Ford for this ?

Ans. Airon unit of GE Healthcare

Q 6. In the context of trading with Iran, what is INSTEX ? Expand INSTEX

Ans. Instrument in support of trade exchanges.  The Instrument in Support of Trade Exchanges (INSTEX) is a European special-purpose vehicle (SPV) established in January 2019. Its mission is to facilitate non-USD and non-SWIFT transactions with Iran to avoid breaking U.S. sanctions.

Q 7. Which brand of vodka from USA became popular as a hand sanitiser for its alcohol content, so much so that now the company has launched a hand sanitiser under the same brand name ?

Ans. Tito’s

Q8. What is the name of the Chinese company that was being hailed as a threat to Starbucks in China but has now been accused of padding their numbers to show higher performance both in sales and expenses ?

Ans. Luckin Coffee

Q9. Jeffrey Katzenberg and Meg Whitman are launching an entertainment app il where it will offer films, reality shows and news where none of the videos will be longer than 10 minutes. Name this app

Ans. Quibi, short  for Quick bites

IBQ invites Guest Business Quiz posts from quiz enthusiasts to be posted on this web-site

Small set of pre-conditions

  1. A set of 10 questions on Business, Indian or Global. It can be on a specific theme or it can be mixed.
  2. Original questions that have not been used in any quiz or taken from any other published source
  3. Credit will be given to the author
  4. IBQ reserves the right to publish, Also IBQ may edit the questions for clarity and or brevity .
  5. Please send in your set with your short bio to contact@indiabusinessquiz.com

 

 

  • Compiled by G.Mohan 
  • Follow us on 
Advertisements

Leave a Reply