Weekly Business Quiz # 37

Q1. What is Gompertz law given by mathematician Benjamin Gompertz in 1825?

Ans. An actuarial law that says chance of dying doubles every nine and  quarter years

Q2. Which country proposes to levy a tax on obese people to cover the extra costs in healthcare. ?

Ans. Germany

Q3. Name the totally Indian browser launched recently that has Indian language transliteration capability.

Ans. Epic

Q4. Facebook has recently imposed a limit on the no. of friends a user may have. What is the limit ?

Ans. 5000

Q5. UNIQLO which derives its name from ‘unique clothing’ is the largest clothing brand of which country ?

Ans. Japan

Q6. Who or what is a mousewife ?

Ans. A housewife who spends a lot of time on the Net

Q7. ‘I am as pure as 24 carat gold’. Which iron-ore don has the gall to say this?

Ans. Gali Janardhan Reddy

Q8. As per the new SEBI take over code the open offer trigger kicks-off at what % ?

Ans. 25% against 15% earlier

-Compiled by G.Mohan

Leave a Reply