Weekly Business Quiz # 282

Q 1. Which IT company started life as Sogeti in the year 1967 in France ?

Ans. Cap Gemini

Q 2. What innovative recharge option has been introduced by Tata Sky ?

Ans. Daily recharge for Rs 8

Q3. Which journalist/foodie is behind the restaurant reservation platform EazyDiner ?

Ans. Vir Sanghvi

Q4. Which game was included in every version of MS Windows from 3.0 but withdrawn in 8.0 and now back in Windows 10 ?

Ans. Solitaire

Q5. What is the name given to Google’s wireless internet service in US ?

Ans. Project Fi

Q6. Which jeweller chain has decided to withdraw an ad featuring Aishwarya Rai and a child slave when it attracted a lot of attention in media ?

Ans. Kalyan Jewellers

Q7. “Jeff blows down the house that Jack built” is a headline in Economist. What is being talked about and who are Jeff and Jack ?

Ans. GE closing down its GE Capital finance business. Jeff Immelt and Jack Welch.

Q8. Name the British Indian trader who has been blamed for the 1000 point crash in Dow Jones in May 2010

Ans. Navinder Singh Sarao

Q9. What is the practice of meeting clients during a walk, a run or a fitness club called ?

Ans. Sweatworking

Q 10.It is six times harder to get a job as an analyst at _______ than getting into Harvard, Yale or Stanford says co-founder Steve Schwarzmann. Fill in the blank

Ans. Blackstone

– Compiled by G.Mohan @go_mohan

Leave a Reply