Weekly Business Quiz # 233

Q 1. Who founded the original ORG. Operations Research Group, India’s first market research firm ?

Ans. Vikram Sarabhai 

Q 2. “Move fast and break things. Unless you are breaking stuff, you are not moving fast enough.” Who said this ?

Ans. Mark Zuckerberg

Q 3. Who said as Air India Chairman: “I want to be azad, and he (Ghulam Nabi Azad) wants me to be his ghulam”.? This corporate titan is no more. RIP.

Ans. Russi Mody

Q 4. Capt CP Krishnan Nair of Leela Group is no more. On whom did he name his group as Leela ?

Ans. His wife

Q 5. Which Indian website recently received the highest number of hits on a single day ?

Ans. Election Commission of India

Q 6. Name this Global brand that was started 50 years ago by the Ferrero family in Alba, Italy. Italian govt is issuing a stamp for it.

Ans. Nutella

Q 7. In a mega deal AT & T is acquiring the pay TV co DirecTV. What is the value of this deal ?

Ans. US $ 48.5 Bn

Q 8. Priyanka Vadra has admitted that multiple DINs was a mistake committed inadvertently. What is DIN under Companies Act ?

Ans. Director Identification Number

Q 9. Identify this logo.

Image

Ans. Astra Zeneca

Q 10. Who wrote the copy for this legendary ad for The Economist magazine. He is no more.

Image

Ans. David Abbott

Q 11. Why is this Kurl On advt attracting a lot of flak ?

Image

Ans. In bad taste as it uses Malala Yousafazai

 

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

 

 

One comment

  1. Can I simply say what a comfort to discover someone that really knows what
    they are discussing on the web. You actually know how to bring an issue to light and
    make it important. More and more people have to look at this and understand this side of the
    story. I was surprised you’re not more popular given that
    you definitely have the gift.

Leave a Reply