Weekly Business Quiz # 225

Q 1. Which cricketer has been roped in by Ramaraj shirts to promote their white shirts in the North Indian market ?

Ans. R Ashwin 

Q 2. Under which brand name does Pidilite industries market Gulaal during Holi ?

Ans. Rangeela

Q 3. Who is the sponsor for the NDTV Prime TV channel ?

Ans. Micromax

Q 4. Telecom regulators in Holland are allowing Network-agnostic SIM cards. What does it mean ?

Ans. A SIM card that could be programmed on the fly to register to any network

Q 5. Which brand owns the site zindagi mili dobara dot com ?

Ans. Head and Shoulders

Q 6. Mercedes has reduced the price of its S Class in India by a whopping 21 lakhs. What is its new price ?

Ans. Rs 1.36 crore

Q7. How did the toy brand Lego get its name ?

Ans. From the Danish phrase Leg Godt, meaning Play Well.

Q8. The first commercial cellphone Motorola Dynatac went for sale on March 13, 1984. What was its price then ?

Ans. 4000 $

Q9. Identify the logo.

Image

Ans. Reebok’s new “delta’ logo

Q 10. Identify this scientist.

Image

Ans. Tim Berner Lee, the man who created www

Q 11. This is a traditional design now taken by Paul Smith and priced at 300 £. What is the traditional design called ?

Image

Ans. Peshawari chappal

– Compiled by G.Mohan T Twitter handle @go_mohan

One comment

  1. Thanks for your posting on this site. From my personal experience, many times softening up a photograph could possibly provide the digital photographer with a chunk of an artsy flare. Often however, the soft blur isn’t what exactly you had at heart and can frequently spoil a normally good image, especially if you thinking about enlarging the item.

Leave a Reply