Weekly Business Quiz # 175

Q 1. What was the April Fool prank played by Google on All Fools day ?

Ans. Google Nose

Q 2. Novartis has lost a landmark patent case on an anti-cancer drug in the Indian Supreme Court. What is the popular name of the drug ?

Ans. Glivec

Q 3. Who has taken over as the Chairman and CEO of Dr Reddy’s Labs after the death of the founder ? How was he related to the founder ?

Ans. G.V.Prasad, son-in-law of Dr Anji Reddy

Q4. What is the ‘My Stamp’ scheme launched by India Posts ?

Ans. Anybody can get a real postage stamp made for a fee

Q5. What is the key difference between Google Play movie and YouTube rentals launched in India recently ?

Ans. Androuid Play will work only on Android, Youtube in any platform

Q 6.Who or what type of people are ‘datasexuals’ ?

Ans. Those people who are constantly making measurements about themselves and sharing with others

Q 7.Who will be the brand ambassador for the newly launched Indian online store for adult items http://imbesharam.com  ?

Ans. sunny Leone

Q8.Amazon has recently acquired the social network Goodreads for nearly 1 bn $. What is the most common metric used to value networks ?

Ans. No of Users X Value per user

Q9. On what case has Tata Sons won a legal battle with Arno Palmer ?

Ans. Cybersquatting on the domain name tatainfotech.in

Q 10. In Geekspeak what is “dogfooding” ?

Abns. employees of a co using their own software products to demonstrate reliability as well test the product 

Q 11.Identify this electronics MNC, whose name in Japanese means ” leave luck to heaven”. It started life in 1889 as a playing cards co

Ans. Nintendo

Q 12. You may know draught beer. what is craft beer ?

Ans. Beer brewed using special ingredients by microbreweries in US.

    Q 13In pharma lingo, what is regenerative medicine ?

    Ans. Medicine that counters ageing process

    Q 14. HUL has decided to increase the share of digital marketing spend to 10 %. Who will be training HUL executives on digital marketing ?

    Ans. Google

    Q 15. Rhythm and Hues, an animation studio has filed for bankruptcy protection. For which recent hit film did they do special affects for ?

    Ans. Life of Pi

    Q 16.Which brand is running a campaign called “Soldier for Women” ?

    Ans. Gillette

    Q 17. Which video hosting site is owned by France Telecom 

    Ans. Daily Motion

    Q 18Which soap brand was concocted by William Lever in 1894 and sold it as a means to combat cholera ? No longer sold in UK but sold in India

    Ans. Lifebuoy

    Q19. Which MNC has sued Micromax for a large patent violation claiming damages of over Rs 100 crore ?

    Ans. Ericsson

    – Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

    Facebook page http://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

    How do we better know the company Amalgamated Coffee Bean Trading Co Ltd ?

    One comment

    1. * A sitemap to navigate your website is helpful for visitors to access main pages.

      These pre-computed numbers, hold on in a very giant information bank
      for millions or URLs on the net. Besides placing advertisers ads on your Blog, you can also make money Blogging by
      placing Google Adsense into your Blog.

    Leave a Reply