US Monthly Quiz- Oct 2020

Q 1. ” Spoofing” is a practice in which traders attempt to give an artificial impression of market conditions by entering and quickly canceling large buy or sell orders onto an exchange, in an attempt to manipulate prices. Which US bank had to pay a big penalty for their trading desks?

Ans. JP Morgan Chase

Q 2. How has Duracell made its coin cell batteries safe for children ?

Ans. Duracell will apply a bitter coating to its size 2032, 2025, and 2016 lithium coin batteries. This will help deter children from swallowing them if they do put the batteries into their mouth.

Q3. Which large cinema chain has closed all its screens in UK and US because of the COVID crisis ?

Ans. Cineworld

Q 4. Name the advertiser

Ans. Burger King

Q 5. Du Pont had invented Nylon..Nylon became a rage in the 1940s as a textile..Du Pont had supplied Nylon during second WW II to US defence. What was it used for ?

Ans. Parachutes

Q 6. What has YouTube launched as a substitute for TikTok which is under a lot of cloud ?

Ans. Shorts

Q 7. This weekend the US Banks are getting ready for a Big Bang. This is because 80 Trlllion $ worth derivatives will have a change of reference rate from LIBOR to SOFR. Expand SOFR.

Ans. Secured Overnight Financing Rate

Q 8. For their work in which area have the US Economists Paul R. Milgrom and Robert B. Wilson been awarded the Nobel Prize for Economics this year ?

Ans. Auctions

Q 9. A web streaming service for short videos was started by Jeffrey Katzenberg with backing on many Hollywood studios and massive funding early this year. It has decided to wind up. Name it

Ans. Quibi

Q10 . Which company has bagged a NASA contract to build 4G telecom network on the Moon ?

Ans. Nokia

Compiled by G.Mohan 

  • Follow us on
    • Twitter – Indiabusinessquiz @go_mohan

Leave a Reply