Guest Business Quiz – 23

India Business Quiz is proud to present a new quiz master Sri Rakesh*, Here is a set of questions put together by him.

Q 1. This is the description of a particular brand on its website-

X is the endearing expression of the inherent need in all of us to be free. The philosophy that drives the brand X- helps it deny order and routine and ‘break the normal’ in a fun yet lovable way.

X appeals to the lighter side of everyone, and allows everyone to express their inner inanities.

The X word is a playful, spontaneous, entertaining, engaging and youthful world where you can let loose your unabashed love for food.

Armed with its innovative product, X promises to kill monotony and offer differentiated delight.

X gives you the license to escape into a spontaneous world and leave your boring, straight-jacketed life behind.

What is ‘X’ ?

Ans.  Gone Mad

Q 2.   ___________ uses the type of predictive text technology to which we have become accustomed with our smart phones, it was developed in 1997, and it is far superior to  lwhat we all use on a daily basis. The user can move a cursor across a screen and stop it to type by a miniscule movement of the cheek which is detected by infrared sensors in one of the user’s glasses. Once the user types two letters in this manner, the predictive text kicks in and allows the user to select full words. When the sentence is complete, the user then sends the text to a speech synthesizer which can imitate American, Scandinavian, or Scottish accents. In addition, the same technology allows the user to use a mouse to operate an entire computer and the Intel i7 processor even allows the user have a video conference.

What is this popular technology  that has been sponsored and provided by Intel Corporation?

image001

Ans. The computer-based communication system of Stephen Hawking’s

Q 3. Which company owns this line of baby care products?

image003

Ans. Philips

Q 4.  Joseph Woodland had to work on a problem posed to him by a supermarket executive. On Miami Beach as he sat dragging his fingers he traced on sand a series of elongated dots and dashes of the Morse code. He along with Bernard Sliver is credited with this invention. What did he invent?

Ans. Barcode

Q 5.  Photographer Albert Watson is the man behind the iconic photo of X that is seen all over the Internet and on the cover of the X’s biography

Shooting this photo was a part of a project that required Watson to photograph the most powerful people in the USA. X was due to show up at 9 a.m. for the 1-hour shoot. As Watson recalls, a person from PR told him X hates photographers’ minutes before he came.

In an effort to appease the business magnate, Watson shortened the shoot from an hour in length to just 20 minutes.

Treating it like a passport photo, he shot the portrait very simply against white.

He asked X to lean slightly forward and imagine being across the table with four or five people who didn’t agree with him, but he knew he was right. X thought it was easy – he did that every day. And in only 20 minutes, they had the shot.

Identify X

Ans. Steve Jobs. This is the most famous portrait of Steve Jobs

Q 6. X was first manufactured in the 1870s by J. Hagemann In 1895 the business went broke and In 1909 F.S. Steer and Thomas Jackson acquired and revived the business, eventually setting it up as a proprietary company, Samuel Taylor Pty Ltd, This company played a critical role in the development of X, mainly through the activities of its larger-than-life managing director from the 1940s to the 1960s, Bill Graham. Graham was a passionate believer in the safety and efficacy of his product, and once (rumour has it) drank down a glass of X in front of a shocked government inquiry to demonstrate how safe it was.

Identify this popular brand which is now owned by Reckitt Benckiser

Ans.  Mortein

Q 7. X is an invented name that was created by the branding consultancy Wolff Olins in 1997.The name is composed of the Latin word for “day”, and the Greek word geo – meaning “world”; and is meant to reference the company slogan “Celebrating Life, Every Day, Everywhere”.

Identify X

Ans. Diageo

8.  X Corporation is a Taiwanese multi-national company that sells and markets technology products, consumer electronics, computing and communications devices under the X brand name. The company’s slogan is “Bringing Enjoyment N Quality, to life” and some its principal products include LCD monitors, digital projectors, digital cameras, and mobile computing devices

Identify X

Ans.  Benq

9. X is a German computer software company that is well known its optical disc authoring program, X Burning ROM, and is currently the global market leader for this recording software. The company’s main product is X 2017, a piece of software that comprises, file conversion, media management and video editing functions and is updated on an annual basis.

 Identify X

Ans.  Nero

Q 10.  X is a South African entrepreneur, philanthropist, and restaurateur. X has been cited as a “global social entrepreneur” for his work to “pursue an America where everyone has access to real food.”. He owns The Kitchen Cafe, LLC, a family of community restaurants located across the American Heartland in Colorado, Chicago, Memphis, and Indianapolis. He co-founded The Kitchen Community, a non-profit that has built hundreds of outdoor classrooms called “Learning Gardens” to schoolyards X co-founded Square Roots, an urban farming accelerator in Brooklyn, NY He is also on the board of Chipotle.

Identify X

Ans. Kimbal Musk, the younger brother of Elon Musk

  • Compiled by Sri Rakesh. Sri Rakesh is a Quiz Enthusiast and currently pursuing his MBA at Christ University ( deemed to be Unversity). Bengaluru 

Click here for quiz updates.

Leave a Reply